Werkwijze

  • Vanaf maat 56 kan er kleding worden ingeleverd als u zich aanmeld via info@hetspeelkleed.nl krijgt u een uitgebreide mail met uitleg en wanneer u de spullen kunt brengen (meestal de zaterdagmiddag/avond in het weekend dat de beurs plaatsvind). Mocht dit tijdstip een probleem zijn dan kunt u ons mailen.
  • Tijdens de voorjaarsbeurs (april) verkopen we voorjaars en zomerkleding. Denk hierbij aan laarzen, zwemkleding, zomerjassen, t-shirts, korte broeken, lange broeken, truien, sandalen
  • Tijdens de najaarsbeurs (oktober) wordt de winterkleding verkocht, dikke truien, winterjassen, snowboots, laarzen, sleetjes, schaatsen etc.
  • Kleding aanleveren apart per maat. Op de tas/doos vermelden welke maat het is.
  • Grotere meubels aanbieden in overleg maar buggies, kinderzitjes, fietsjes, stepjes etc zijn welkom.
  • Denk bij speelgoed ook aan verkleedkleren, kinderboeken, cd’s etc.
  • wij verkopen GEEN elektronica! (tv’s, dvd-speler, spelcomputers etc.) Wel kinder-cd’s en dvd’s.


Verkopen/Labelen

Meld je via het contactformulier op deze website aan. Na je aanmelding ontvang je een verkoopnummer waarmee je je 2e hands  kleding en speelgoed kan labelen en verkopen.
Onder het kopje  labels vind je een link waarmee je de labels kunt downloaden. Bevestig aan ieder kledingstuk een label, maak deze goed vast met een paperclip, een veiligheidsspeld (goedkoop te verkrijgen bij de Action) of een touwtje.
Op boeken kan je met (schilders)tape een label maken door hierop je verkoopnummer te zetten, de prijs  en of het wel of niet retour moet. 
Als je spullen retour wilt markeer ze dan met een RODE STIP onderaan het label.


Doneren aan waterscoutinggroep ZV de Batavieren

Het is ook mogelijk om spullen te doneren aan ons. De totale opbrengst hiervan gaat naar waterscouting ZV de Batavieren. U kunt in overleg gedoneerde spullen eerder brengen.
U helpt ons door de spullen die u doneert zelf te prijzen en te labelen met verkoopnummer X.  Wel vragen wij dan om de kledingstukken met een minimum van € 1,00 te prijzen. Maar prijs alles vooral naar waarde! Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om de spullen te labelen dan doen wij dit voor u.

Opbrengst

De opbrengst van de verkochte spullen wordt als volgt verdeeld: 75% van de opbrengst is voor de verkopers (dit kan op zondag aan het einde van de dag worden opgehaald en 25% is bestemd voor de onkosten en voor de Scoutinggroep ZV de Batavieren die dit o.a. aan spelmateriaal  en aankleding buitenterrein zal besteden. Verder zal er 1 euro in rekening worden gebracht voor administratiekosten en wordt er 2 euro extra berekend wanneer er spullen retour moeten komen. 

Retour

Wil je de kleding of het speelgoed weer retour ontvangen, plaats dan een rode stip onderaan op het label. Wij rekenen hiervoor 2 euro omdat het nogal wat uitzoekwerk is na de beurs.  Deze spullen kan je op zondag 7 oktober tussen 16.30 uur en 17.00 uur ophalen.

Goed doel

Speelgoed en kleding die niet retour hoeven zullen aan Stichting gratis 2e kansje Nijmegen geschonken worden

“Soms gebeurt het dat de thuissituatie ongewild zijn weerslag heeft op de kinderen. Door gezinnen met kinderen te helpen proberen wij van hun huis weer een thuis te maken. Wij ondersteunen deze gezinnen met huisraad, kleding en speelgoed. Doel van de Stichting Gratis2deKansje is, deze kinderen weer kind te laten zijn”. Vertelt Nijmegenaar van het jaar 2016 Eugenie Aartsen. Maar ook ouderen, alleenstaanden en gezinnen zonder kinderen kunnen een beroep doen op de goederenbank van Gratis2deKansje.

Boeken zullen gebracht worden naar een station van kinderzwerfboek in Nijmegen:
Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kastje met zwerfboeken. Een Station staat op een openbare plek waar (veel) kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen.

Labels

Labels moeten voorzien worden van je persoonlijke verkoopnummer (of een X bij totale sponsoring aan ZV de Batavieren), maat, prijs en indien gewenst een retourstip.
Ieder kledingstuk dient gelabeld te worden aangeleverd. Gebruik hiervoor deze labels.

Vrijwilligers

Wij zoeken nog vrijwilligers! Als vrijwilliger mag je op zaterdagavond of zondagochtend voor de beurs al ingebrachte spullen kopen. Bijkomend voordeel is ook dat geen administratie of retourkosten te betalen. Er zijn vrijwilligers nodig op zaterdagavond met het klaarleggen van de spullen, op zondagochtend net voor en tijdens de beurs en na de beurs ivm het uitzoeken van de spullen.  Je kan je aanmelden via het contactformulier of via info@hetspeelkleed.nl

Overig
Wij gaan zeer zorgvuldig om met de spullen die worden gebracht en verkocht. Echter zijn wij niet aansprakelijk voor schade en of het zoekraken van ingeleverde artikelen.  Zorg dat je de labels goed bevestigt aan je spullen!